Ekološka kmetija Dvornik

Ekološka kmetija Dvornik se nahaja na Šentanelu – turistični vasici s hribovskim naseljem na obronkih Strojne, z razvitim kmečkim turizmom, približno 1 km iz centra Šentanela. V cerkveni kroniki se omenja že v 15. stoletju, med prvimi na Šentanelu. Leži na nadmorski višini okoli 800 metrov. Od tu je prečudovit razgled na Libuško polje, Peco in Obir.

Velikost kmetije je 29 hektarov, od tega 19 hektarov gozda. V ekološki kontroli smo od leta 2013.

Naše poslanstvo je živeti in delati na kmetiji z ljubeznijo ter to ljubezen deliti naprej. V želji, da bi bili na kmetiji čim bolj samozadostni, sledimo trajnostnemu razvoju delujočih dejavnosti na kmetiji, raziskujemo naravne danosti, ter razvijamo vedno nove pridelke in izdelke. Pomembno nam je spoštovati kulturno dediščino, kmetovati in živeti v sožitju z naravo ter to ljubezen deliti z vsakim, ki nas obišče, nato pa to prenesti na naslednje rodove.

Vizija kmetije Dvornik je uspešno ohranjati, dopolnjevati in razvijati življenje na kmetiji, z vsemi dejavnostmi in proizvodi na ekološki način, pri tem pa uživati in delati z ljubeznijo. Njihovo vodilo je biti sprememba, ki jo želiš videti v svetu, kar želijo ohranjati tudi v prihodnje.

Ponudba

  • Ekološko pridelana zelenjava
  • ržena, ajdova, emmer in pirina moka
  • Domače ekološke testenine
  • Peka kruha in piškotov
  • Predelava sadja
  • Kmečki muzej
  • Izobraževanja najmlajših in starejših na različnih področjih

Kontaktirajte nas:

Ekološka kmetija Dvornik

Šentanel 24

2391 Prevalje

Telefon:

Damijan: +386 41 620 631
Erika:  +386 41 365 804

E-pošta:

info@kmetija-dvornik.si

http://kmetija-dvornik.si/

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.