Hiša vina Gjerkeš

Domačijo smo obnovili leta 1995 in pri tem ohranili vse značilnosti stanovanjske hiše iz leta 1925. Že pred tem pa smo leta 1992 na najlepših legah okrog hiše zasadili vinograd v katerem uspevajo sorte laški rizling, renski rizling, chardonnay, rumeni muškat in sivi pinot.

Usmerjeni smo v stekleničenje vrhunskih buteljčnih vin, ki dosegajo odlične rezultate tako na lokalnih tekmovanjih v okviru društva vinogradnikov, kot tudi na mednarodnih tekmovanjih kot so Vino Slovenija Gornja Radgona, tekmovanje Trideželnega parka, Decanter London, AWC Vienna, Chardonnay du Monde in GAST Split.

Stara klet je postala premajhna, zato smo leta 2011 začeli z gradnjo nove sodobne kleti, ki bo zagotavljala najvišje higienske standarde, ter uporabo najmodernejših tehnologij in nam tako omogočala še kvalitetnejše delo v prihodnje.

Ponudba

- izvrstna vina: Chardonnay, Sivi Pinot, Renski Rizling, Laški Rizling, Rumeni Muškat, Zvrsti

- degustacije po predhodni najavi

Kontaktirajte nas:

Naslov: Fikšinci 49, 9262 Rogašovci

Telefon: +386 41 623 125

E-mail: info@vina-gjerkes.com

Spletna stran: www.vina-gjerkes.com

Facebook: Vina Gjerkeš

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.