Izletniška ekološka kmetija Flisar Gjergjek

Biti v osrčju narave in delati v skladu z naravo, njenimi načeli in pravili, hkrati pa ob tem tudi preživeti sebe in svojo družino – to so za marsikoga le neuresničljive sanje, saj vemo, da je v današnjem času to zelo težko in tudi izredno tvegano početje. Pa vendar – na Ekološki kmetiji Flisar Gjergjek nam to uspeva, zato ker trdo delamo in verjamemo v pristnost narave.

Leta 2015 se je naša mlada družina odločila prevzeti kmetijo od staršev in jo voditi po načelih EKOLOŠKEGA. Naše 25 ha veliko kmetijsko zemljišče je že od nekdaj delovalo z zemlji prijaznim kmetovanjem, leta 2018 pa smo prejeli tudi certifikat evropske direktive, da smo EKOLOŠKA kmetija. To nam je v ponos, saj s svojim delom in trudom prinašamo na tržišče kakovostne butične izdelke.

Če se samo za hip ustavite na našem dvorišču, vas bo pogled na prelepe travnike osupnil, sprehod skozi naš osnovni del kmetije pa dal vedeti, da se tukaj res ogromno dogaja in da gre naš razvoj v pravo smer. Reja kokoši, goveda in prašičev, poleg vsega pa »prebujanje« starega sadovnjaka in stare brajde jurke ter francozarja – vse to je naše delo in opravljamo ga z veliko mero ljubezni in ponosa.

Poleg vsega naštetega se trudimo, da vse na naši kmetiji kroži in ima uporabno vrednost. Na njivah tako lahko najdete deteljo, krompir, ajdo, proso, ječmen in pšenico ter buče, v sadovnjaku jabolka in hruške zraven pa tudi vinska trta – stara brajda, ki je v letu 2020 prejela naziv Naj brajda na Goričkem! Nekaj od naštetega porabimo za domačo rabo in za prehrano živali, nekaj pa je na voljo tudi za prodajo – več najdete v naši ponudbi.

 

Ponudba

SVEŽE MESO

-        Ekološka sveža govedina.

OLJE, KIS

-        Ekološko bučno olje,

-        domači jabolčni kis.

MOKA, KAŠA

-        Ekološka ajdova kaša in moka.

SADNI NAMAZI

-        ekološki sadni namaz jurka,

-        sadni namazi višnja, francozar, jabolko z grozdjem.

SADNI SOKOVI

-        Ekološki grozdni sok,

-        domači motni jabolčni sok.

ŽGANE PIJAČE

-        Liker višnja, francozar in jurka.

-        Šnops hruška, sliva in jurka.

JAJCA

-        Sveža ekološka jajca

Kontaktirajte nas:

Naslov: Korovci 28, 9261 Cankova

Gsm: 040 550 373 (Boštjan)

Gsm: 040 850 624 (Danijela)

E-pošta: info@ekokmetijakorovci.si

Facebook stran: Ekološka kmetija Flisar Gjergjek

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.