Kmetija Dobernik

Kmetija Dobernik – Mlekarnica Dobernik, iz koroškega mesta Prevalje, se razteza širom železnice na sončnem delu mesta – na Prisojah, na 450 m nadmorske višine. Smo družinska kmetija, ki obdeluje okoli 35 ha zemlje, imamo 20 krav molznic. Tradicija kmetije seže več desetletij nazaj, že od nekdaj je bila na kmetiji poglavitna dejavnost prireja kravjega mleka, ki pa smo jo v letu 2017 dodatno obogatili s predelavo mleka v mlečne izdelke. Tako smo iz ene surovine – mleka, prišli na pestro širino izdelkov, ki je obogatena s svojo svežino in z bogatim domačim okusom. Kar nekaj izdelkov je prejelo nagrade Dobrot Slovenskih kmetij. 

Ponudba

Izbirate lahko med pestro paleto izdelkov:

  • Navadni jogurt
  • Grški jogurt
  • Jogurt z okusom: ananas, banana, borovnica, breskev, gozdni sadeži, jagoda, kava, malina, marelica, pečeno jabolko, pomaranča, stracciatella, vanilja in čokolada
  • Mladi siri: bazilika, čebula – česen, česen, čemaž, čili, drobnjak, oreh, paprika, pizza in zeleni poper
  • Sir za žar
  • Sveže mleko
  • Skuta: grudasta ali mazava

Kontaktirajte nas:

Kmetija Dobernik

Prisoje 60

2391 Prevalje

Telefon:

040 639 794

E-pošta:

kmetija.dobernik@gmail.com

Facebook


Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.